Slagrehabilitering

Tall fra helsedirektoratet viser at rundt 12 000 mennesker i Norge rammes av hjerneslag (hjerneinfarkt og hjerneblødning) pr år. Norge har mange ressurser til å hjelpe med slagrehabilitering, med hovedfokus på å hjelpe folk tilbake i hverdagen. Når man jobber med pasienter med lammelser og motoriske vansker er det lett å kun fokusere på de synlige skadene og dermed glemme de usynlig skadede områdene i hjernen.

Det er utrolig viktig å få en oversikt over disse områdene i hjernen og komme opp med strategier for å rehabilitere disse før man fokuserer på de synlige skadene. Ett av de grunnleggende prinsippene til dette er: For å kunne frivillig bevege armen din, må hjernen din vite hvor armen din er. Dette er en av grunnene til at vårt hovedfokus i starten av rehabiliteringen ligger rundt det å gjenopprette kartene i hjernen, som har oversikt over hvor alle kroppsdelene befinner seg. For mer informasjon om slagrehabilitering og hvordan vi jobber, se kontaktinfo under.

Kontakt oss gjerne på Post@fnsenter.no eller ring klinikken på tlf: 22360000 for mer informasjon og eventuelle spørsmål.